• Vona Emőke klinikai szakpszichológus

GYERMEKEK

Miben segíthetek? Gyermek és felnőtt tanácsadás.

Bővebben

FELNŐTTEK

Keressen bátran elérhetőségeimen.

Kapcsolat

SZÜLŐK ÉS CSALÁDOK

Hogyan segíthetek?

Megismerem

Gyermekpszichológus, klinikai szakpszichológus

Üdvözlöm a honlapomon!

Gyakori félreértés, hogy lélektani támogatásra, pszichológusra csak a lelki betegeknek van szüksége. Nehéz élethelyzetei, problémái mindenkinek lehetnek. Mivel ezeket általában egyik pillanatról a másikra nem lehetséges megoldani, ezért gyakran megoldhatatlannak tűnnek. Ilyenkor egy külső szakember hatékonyan tud segíteni abban, hogy rájöjjünk, merre kellene elindulni.


Gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus vagyok. Óvodás- és iskoláskorú gyermekekkel, serdülőkkel, szülőkkel és felnőttekkel foglalkozom Budapesten, a XXII. kerületben. Pszichológiai és pedagógiai eszközöket, módszereket használok egyéni és kiscsoportos formában. A problémák feltárásánál szem előtt tartva, hogy a gyermek és családja egy komplex, dinamikus rendszert alkotnak. Holisztikus, integratív szemlélettel dolgozom, melyben az egységes működési elvek megértésével találjuk meg a megoldást. Ezért fontos a családok támogatása is oly módon, hogy azok biztonságos alapot nyújtsanak gyermekeik jó irányú fejlődéséhez.

Munkám során a tudományosan elfogadott módszereket alkalmazom, a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően.

Kérjen időpontot: 06-30-538-1998 vagy küldje be űrlapon jelentkezését.

Időpont egyeztetés

Kérjen időpontot.

Név *:
Email *:
Telefon *:
Miben segíthetek? *:

Egyéb megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

JÁTÉKSZOBA

Vona Emőke

Gyermek és felnőtt pszichológiai tanácsadás és online tanácsadás

1222 Budapest Szilánk utca 4.

pszichologus@vonaemoke.hu

Gyakori kérdések

Hogyan legyek „édes mostoha”?

Az, hogy milyen esélye van az egyszülős családba bekerülő új családtagnak, erősen függ az előzményektől. Nevezetesen, hogy mennyire sérültek a gyerekek, felnőttek, mennyire sikerült feldolgozni a válást, hogyan tudnak együttműködni a vér szerinti szülők… Fontos, hogy világossá váljon, hogy mint nevelőszülő, felelősséget érez irántuk, de nem szándékozik a valódi szülő helyére lépni. A nevelési elképzelések összehangolása, egymás nézeteinek elfogadása és a tévedés jogának fenntartása segíthet, hogy ne alakuljanak ki családon belüli koalíciók (egymás elleni összefogások a családtagok között). Gyakori hiba, ha különös jelentőséget tulajdonítanak egy hagyományos családban is előforduló, könnyen kezelhető helyzetnek. Fontos a vér szerinti szülő támogatása a közösen hozott döntések következetes, kölcsönös betartatására. Ez erősíti a nevelőszülő szülői tekintélyét. Nem utolsó sorban folyamatosan erősíteni a párkapcsolatot, hiszen az új családi felállást éppen a pár egymás iránti elkötelezettsége alapozza meg.